Цагаан цууны тусламжтайгаар өндгийг хэрхэн резин шиг бамбалзсан болгож хувиргах вэ? Ийм нэгэн сонирхолтой туршилтыг эрхэм тантай хуваалцъя. Бидэнд хэрэгтэй зүйл бол ердөө л нэг ширхэг өндөг ба цагаан цуу буюу уксус юм.
- Өндөгний хальсны 90% нь кальци карбонат байдаг ба хүчилтэй урвалд орсноор хальсны бүтцийг задалж СО2 болгож хувиргадаг байна.
- Уксустай усанд өндгөө хийж 24 - 48 цаг буюу 1 - 2 хоног байлгах бөгөөд энэ хугацаанд өндөгний хальс бүрэн устаж жирийн нунтаг болох болно. Ингээд өндөг цууны хүчлээр дүүрч бамбалздаг резинэн төлөвт шилждэг ажээ.
Анхааруулга:
- Туршилтын явцад гаргаж авсан цагаан цууны хүчлээр дүүрсэн өндгийг идэх хориотой.
- Шинээр бүрэлдсэн өндөгний хальс маш нимгэн учир болгоомжтой барих, хурц үзүүртэй зүйл ойртуулахгүй байх хэрэгтэй.
- Энэ нь нэг удаагийн туршилтын үр дүн тул удаан хадгалах хориотой.
- Эцэст нь, бага насны хүүхдүүдээс хол байлгахыг зөвлөе.