Сармисыг
нимбэгний шүүсэнд дарж өвлийн цагаар хэрэглэх нь эрүүл мэндэд маш сайн,
төвдүүд уг хандыг бүр хүнийг залуужуулах ид шидтэй гэж үздэг ажээ.
Сармис өөртөө олон төрлийн эрдэс бодис агуулдаг төдийгүй зарим төрлийн
сөрөг бактерийг устгах чадвартай байдаг. Даралт бууруулах, цус шингэлэх,
цусны судасны ханан дахь өөх тосыг цэвэрлэх, цусан дахь холестролыг
бууруулах зэрэг олон талын үйлчилгээтэй. Сармисны тухай Д.Равдан,
Ж.Лхагвасүрэн нарын бичсэн"Саримсаг түүний ид шид” хэмээх
ном уншиж байсан. Сармисны ханд, сармисны шар сүү хийх, сармисыг хоол
хүнсэнд хэрхэн хэрэглэх, цуунд дарах, хатаах зэрэг олон аргуудыг дурдсан
төдийгүй ямар өвчин эмгэгийн үед хэрхэн хэрэглэх тухай ч бичсэн байна
лээ.
Үргэлжлэлийг ЭНД дарж үзнэ үү